MonsterCrew
[color:=yellow][center:][i:][b:]Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum. Thank you for visiting this forum. Enjoy here!!!

[img:]https://i11.servimg.com/u/f11/11/81/72/85/010.png[/img:][/b:][/i:][/center:][/color:]



 
PortalHomeFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Recoil Woofer...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Recoil Woofer...   Sat Jun 27, 2009 3:31 pm

salam monster,

nak tanya ni sepa ada taw tempat nak recoil woofer murah? sekadar berkongsi pengalaman ja.. maybe ada di antara kita yang tidak tahu, nak tahu sekiranya n tahu tempat recoil yang baik..
Back to top Go down
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jun 29, 2009 12:22 pm

selain dari kilang, ada kah tempat2 d kk ni yang ada perkhidmatan recoil woofer?
Back to top Go down
DrKroniK
Ketua Kampung
Ketua Kampung


Male Number of posts : 2792
Location : Kota Marudu Sabah

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jun 29, 2009 6:34 pm

ada... tapi kan... klu mau recoil ni.. bagus g beli baru oOo... bukan pa.. kekadang recoil ni kualiti sub tu kurang uda ba.. len la klu tu org bikin betul2 kaw punya... tapi memang ada jua member ble bikin tu.. cuma cas dia minta tia tau la berapa

_________________
[url=http://monstercrew1.forumotion.com/monstercrew-mechandise-f5/sticker-monstercrew-new-t1501.htm#49918][img]https://i11.servimg.com/u/f11/11/81/72/85/monste26.png[/img][/url] [img]https://i11.servimg.com/u/f11/11/81/72/85/monste27.png[/img]

semangat yang hilang______
Back to top Go down
http://www.monstercrew.cjb.net
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Tue Jun 30, 2009 12:25 pm

sepa orangnya tuan? tidak boleh kah kita minta upgrade coilnya.. seperti banyakkan lilitan wayar halus kat dalam coil tu.. supaya rms btambah n lebih tahan panas..
Back to top Go down
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Sun Jul 12, 2009 9:22 am

[quote:7d93="MuzMonster"]ada... tapi kan... klu mau recoil ni.. bagus g beli baru oOo... bukan pa.. kekadang recoil ni kualiti sub tu kurang uda ba.. len la klu tu org bikin betul2 kaw punya... tapi memang ada jua member ble bikin tu.. cuma cas dia minta tia tau la berapa[/quote]

tuan, siap suda recoil tu woofer sia ameron yang hagus d dataran bengkoka 2 biji tu.. sikalang buli tahan ooo
Back to top Go down
hAgImArU
Moderator
Moderator


Male Number of posts : 2613
Age : 34
Location : kk-b0p0t-plut0
Car : k@n$!l

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jul 13, 2009 12:47 pm

[b]lagi power dari besa ka tuan..2 woofer ko[/b]
Back to top Go down
AD3R
Administrator
Administrator


Male Number of posts : 4748
Age : 31
Location : Japan Island
Car : Kancil Belalang Daihatsu L2s

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jul 13, 2009 1:15 pm

[quote:f480="saa8192w"][quote:f480="MuzMonster"]ada... tapi kan... klu mau recoil ni.. bagus g beli baru oOo... bukan pa.. kekadang recoil ni kualiti sub tu kurang uda ba.. len la klu tu org bikin betul2 kaw punya... tapi memang ada jua member ble bikin tu.. cuma cas dia minta tia tau la berapa[/quote]

tuan, siap suda recoil tu woofer sia ameron yang hagus d dataran bengkoka 2 biji tu.. sikalang buli tahan ooo :good:[/quote]

[color:f480=yellow][b][i]kalo ko enda maw jual..jgn lupa pm ako arhhhh...yihhaaaaaaa[/i][/b][/color]

_________________
[center][img]https://i89.servimg.com/u/f89/13/99/60/29/vip_mc12.png[/img][/center]
Back to top Go down
http://monstercrew1.forumotion.com
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jul 13, 2009 2:22 pm

[quote:9f20="hagimaru"][b]lagi power dari besa ka tuan..2 woofer ko[/b][/quote]

boleh tahan juga la tuan, rasa gema n kerasnya tu berbeza dengan tu yang DVC standard. pasal sia minta di tukarkan tu coil kepada aluminium n 4 x gulung coilnya. kira sekarang tahan panas dari yang asal la.. tapi tak taw la kan qualiti tidak sama suda tu tuan.. pakai jak la sampai hangus... hehehehehehehe
Back to top Go down
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jul 13, 2009 2:25 pm

[quote:0461="AD3R"][quote:0461="saa8192w"][quote:0461="MuzMonster"]ada... tapi kan... klu mau recoil ni.. bagus g beli baru oOo... bukan pa.. kekadang recoil ni kualiti sub tu kurang uda ba.. len la klu tu org bikin betul2 kaw punya... tapi memang ada jua member ble bikin tu.. cuma cas dia minta tia tau la berapa[/quote]

tuan, siap suda recoil tu woofer sia ameron yang hagus d dataran bengkoka 2 biji tu.. sikalang buli tahan ooo :good:[/quote]

[color:0461=yellow][b][i]kalo ko enda maw jual..jgn lupa pm ako arhhhh...yihhaaaaaaa[/i][/b][/color][/quote]

uikkk.. apa lagi woofer ku tuan kalo jual hahahahahahha
bgni la ko carik2 la woofer yang ok cikit, kita hantar recoil.. kalo brand ameron d hans tanpa warenti rm100 dalam masa 3bulan kalo kedai lain tak taw ooo. tapi tu da kira murah sedikit kerana masa tidak lama untuk mod woofer tu..
Back to top Go down
AD3R
Administrator
Administrator


Male Number of posts : 4748
Age : 31
Location : Japan Island
Car : Kancil Belalang Daihatsu L2s

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jul 13, 2009 2:51 pm

[quote:d0bd="saa8192w"][quote:d0bd="AD3R"][quote:d0bd="saa8192w"][quote:d0bd="MuzMonster"]ada... tapi kan... klu mau recoil ni.. bagus g beli baru oOo... bukan pa.. kekadang recoil ni kualiti sub tu kurang uda ba.. len la klu tu org bikin betul2 kaw punya... tapi memang ada jua member ble bikin tu.. cuma cas dia minta tia tau la berapa[/quote]

tuan, siap suda recoil tu woofer sia ameron yang hagus d dataran bengkoka 2 biji tu.. sikalang buli tahan ooo :good:[/quote]

[color:d0bd=yellow][b][i]kalo ko enda maw jual..jgn lupa pm ako arhhhh...yihhaaaaaaa[/i][/b][/color][/quote]

uikkk.. apa lagi woofer ku tuan kalo jual hahahahahahha
bgni la ko carik2 la woofer yang ok cikit, kita hantar recoil.. kalo brand ameron d hans tanpa warenti rm100 dalam masa 3bulan kalo kedai lain tak taw ooo. tapi tu da kira murah sedikit kerana masa tidak lama untuk mod woofer tu..[/quote]

[color:d0bd=yellow][b][i]kalo speker rumah recoil blk mcm mn kejadiannya KING?[/i][/b][/color]

_________________
[center][img]https://i89.servimg.com/u/f89/13/99/60/29/vip_mc12.png[/img][/center]
Back to top Go down
http://monstercrew1.forumotion.com
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Tue Jul 14, 2009 9:11 am

entah la king, amcm lagi kejadianya
Back to top Go down
AD3R
Administrator
Administrator


Male Number of posts : 4748
Age : 31
Location : Japan Island
Car : Kancil Belalang Daihatsu L2s

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Tue Jul 14, 2009 9:21 am

[quote:2173="saa8192w"]entah la king, amcm lagi kejadianya[/quote]

[color:2173=yellow][b][i]2 kg kalikkk dengar 2...[/i][/b][/color]

_________________
[center][img]https://i89.servimg.com/u/f89/13/99/60/29/vip_mc12.png[/img][/center]
Back to top Go down
http://monstercrew1.forumotion.com
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Tue Jul 14, 2009 9:45 am

ya macam tu van c romeo kalik... tukul gilak....
Back to top Go down
hAgImArU
Moderator
Moderator


Male Number of posts : 2613
Age : 34
Location : kk-b0p0t-plut0
Car : k@n$!l

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Fri Jul 17, 2009 4:43 pm

[quote:9180="saa8192w"][quote:9180="hagimaru"][b]lagi power dari besa ka tuan..2 woofer ko[/b][/quote]

boleh tahan juga la tuan, rasa gema n kerasnya tu berbeza dengan tu yang DVC standard. pasal sia minta di tukarkan tu coil kepada aluminium n 4 x gulung coilnya. kira sekarang tahan panas dari yang asal la.. tapi tak taw la kan qualiti tidak sama suda tu tuan.. pakai jak la sampai hangus... hehehehehehehe :wakaka:[/quote]

[b]owhhhhhhhh kualiti kira kurang la ni...adieeeeeee..amataaaaaiiiiiiiiiii....


atuyaaaaaaaaa..[/b]
Back to top Go down
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Jul 20, 2009 9:35 am

[quote:027e="hagimaru"][quote:027e="saa8192w"][quote:027e="hagimaru"][b]lagi power dari besa ka tuan..2 woofer ko[/b][/quote]

boleh tahan juga la tuan, rasa gema n kerasnya tu berbeza dengan tu yang DVC standard. pasal sia minta di tukarkan tu coil kepada aluminium n 4 x gulung coilnya. kira sekarang tahan panas dari yang asal la.. tapi tak taw la kan qualiti tidak sama suda tu tuan.. pakai jak la sampai hangus... hehehehehehehe :wakaka:[/quote]

[b]owhhhhhhhh kualiti kira kurang la ni...adieeeeeee..amataaaaaiiiiiiiiiii....


atuyaaaaaaaaa..[/b][/quote]


[color:027e=green]ni tuan kira tak der duit ba ni beli baru kunu.. jadi hantar repair jak la kc bunyi.. pa pn kalo ada duit bgs lg tukar baru ba kan... [/color]
Back to top Go down
hAgImArU
Moderator
Moderator


Male Number of posts : 2613
Age : 34
Location : kk-b0p0t-plut0
Car : k@n$!l

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Wed Jul 22, 2009 5:44 pm

[b]ya sukung 2 wawawawawawawawa..[/b]
Back to top Go down
saa8192w
Geng
Geng


Male Number of posts : 352
Age : 31
Location : Pitas
Car : Toyota Avanza

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Sat Jul 25, 2009 10:26 am

ada sesiapa taw?
Back to top Go down
hAgImArU
Moderator
Moderator


Male Number of posts : 2613
Age : 34
Location : kk-b0p0t-plut0
Car : k@n$!l

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Fri Sep 04, 2009 2:18 pm

[b]d mana tempat mo recoil busssss..[/b]
Back to top Go down
MidNightKid @ UT
Geng
Geng


Number of posts : 17

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Fri Sep 04, 2009 2:45 pm

ya ngam la tu....d mana tempat nye yaaaaaaaa......
Back to top Go down
pegasusu
Geng
Geng


Male Number of posts : 48
Age : 35
Location : papar ke sandakan
Car : kuda

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Sun Sep 06, 2009 6:17 am

biasanya tempat buat atau servis elektronik parts... tapi nda semua la.... mo pandai sari.... heheh
Back to top Go down
hAgImArU
Moderator
Moderator


Male Number of posts : 2613
Age : 34
Location : kk-b0p0t-plut0
Car : k@n$!l

PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Mon Sep 07, 2009 1:10 pm

[b]aduiiiiiii kalo ma sari lagi mmg susa 2...3 ari 3 malam belum tentu jumpa..[/b]
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Recoil Woofer...   Today at 8:24 am

Back to top Go down
 
Recoil Woofer...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MonsterCrew :: MonsterCrew Tea House :: Car Performance :: Bincang Sound System-
Jump to: